MAGASINET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Full damp med full kraft

Koronapandemien har satt land og folk i vente- modus. For industrien og store deler av næringslivet i telemarksregionen, er dette en ukjent tilstand. Her er det full damp. Yara jobber med å elektrifisere sin ammoniakkfabrikk på Herøya i Porsgrunn. Det vil kutte 800 000 tonn CO2-utslipp til null. Planene er del av Yara, Statkraft og Aker Horizons partner- skap for å utvikle en verdikjede for grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Norge. Frier Vest Holding i Bamble er kommet til ”kvarten” om lokalisering av Hydro, Equinor og Panasonics battericellefabrikk. Sykehuset Telemark er i ferd med å bli landets første sykehus med et fullskala renseanlegg, som vil hindre spredning av antibiotikaresistente bakterier og miljøgifter. Teknologien er utviklet av det lokale gründerselskapet Sustaintech. På Bouvets avdeling i Grenland har de en egenutviklet kafferobot, som serverer rykende varm drikke ved å analysere ansiktet ditt. Kanskje ikke verdens viktigste oppfinnelse, men roboten inneholder et vell av avansert teknologi. SpareBank 1 i henholdsvis Telemark og Vestfold slår seg sammen til SpareBank 1 Sørøst-Norge. Bærekraft skal ligge i bunn, akkurat som det gjør for alle disse andre nevnte prosjektene. Bærekraft er mer enn miljø og klima. Likestilling er ett av FNs 17 bærekraftsmål. ABB i Skien, en av regionens største private bedrifter, har likestilling øverst på dagsorden. Der skal de doble antall kvinnelige medarbeidere de kommende årene.

Vi er mange som er opptatt av bærekraft og ønsker at utviklingen hadde gått fortere. For at industri og næringsliv skal kunne gi sitt bidrag, må infrastruktur og rammebetingelser være på plass. Kraft inngår her. God tilgang på kraft har vært en av telemarks- regionens sterkeste kort gjennom flere tiår. Vi satser på at det vil fortsette sånn. Dette, og mye mer kan du lese om i denne utgaven av Powered by Telemark-magasinet.

God lesing!

Fra venstre, Mette Sannerholt Andersen, Hanne Gro Haugland, Siri Alfsen

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere magasin-artikler

Glem sommer-OL og all verdens VM …

Frier Vest er i semifinalen i en langt viktigere konkurranse  Hele 82 tilbydere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering

8

grunner til å være stolt av Telemark