Et knippe av medarbeiderne i ABBs teknologisenter i Skien, Magne Saxegaard (Norge, t.v.), Elham Attar (Iran), Kim Bø (Norge), Pål Skryten (Norge), Pouria Homayonifar (Iran), Gulzaib Rafiq (Pakistan), Mussie Weldeab (Eritrea), XianBo Deng (Kina) og Shailendra Singh (India).

POWERSTORIES

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Har internasjonalt utviklingsmiljø i verdensklasse for grønt skifte

Annonse:

Medarbeiderne ved ABBs teknologisenter i Skien kommer fra tre kontinenter og utvikler morgen-dagens klimavennlige kraftløsninger for et helelektrisk og bærekraftig samfunn.

Med nærmere 650 medarbeidere er ABB i Skien kommunens største private arbeidsplass. Bedriften utvikler, produserer og eksporterer elektroteknisk utstyr for kraft- bransjen, inklusiv fornybar-bransjen som vindkraft.
Det største teknologisentret hos hjørnestensbedriften samler 40 ingeniører med ulik bakgrunn, både faglig og nasjonalt.
– Dette a-laget er en smeltedigel fra syv ulike land med ledende kompetanse innen material-teknologi, kjemi, fysikk, mekanikk, elektronikk, kraft og digitalisering, forteller Magne Saxegaard, leder for teknologisenteret. – At vi har eksperter fra hele verden som ønsker å jobbe hos, oss sier mye om vår posisjon i en global sammenheng.

NÅ FELLES MÅL

Ifølge Saxegaard er det ingen andre som har et tilsvarende utviklingsmiljø i Norge. Og teknologisenteret i Skien er også sentralt i ABB-gruppens globale nettverk av utviklings- og produksjonsmiljøer for kraftbransjen.
– Det er både spennende og givende å samarbeide på tvers av kontinenter og nasjonaliteter og nå felles mål, sier Shailendra Singh fra India. Saxegaard trekker fram stor grad av frihet til å lansere egne ideer, fordype seg i problemstillinger og en stor grad av frihet i å løse oppgavene. Det setter med-arbeiderne pris på.
– Det beste med jobben er nye ut-fordringer og problemstillinger hver eneste dag, forteller Elham Attar fra Iran. Hun er en av flere kvinner på teknologisenteret.

PRODUKSJON PÅ HUSET

Produktene som medarbeiderne i teknologisenteret utvikler blir produserte flere steder i verden, inklusiv i Skien. Det byr på fordeler.

– Foruten lagarbeidet er noe av det mest givende med jobben å kunne se resultatene av det vi utvikler. Derfor er det supert å ha produksjon i samme bygning, sier Mussie Weldeab fra Eritrea. ABB i Skien har arbeidet med elektrifisering siden 1915 og er en sentral del av ABB-gruppens globale satsing på fullelektrifisering av samfunnet for økt bærekraft.

– Det er spennende å jobbe i et av konsernets ledende teknologisentre globalt og at vi fronter det grønne skiftet med det vi utvikler og produserer, avslutter Kim Bø, en av de innfødte medarbeiderne.

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere powerstories

Et av de største klimatiltakene i norsk industrihistorie

Yara betyr «godt år». Et velvalgt navn for en industriaktør som skal bidra til gode avlinger på verdensbasis. Nå ønsker Yara nok en gang å skape industrihistorie på Herøya – gjennom fullelektrifisering av ammoniakkfabrikken.

Vinner telemarksregionen krigen om batterigiganten?

Industriområdet Frier Vest er i kvartfinalen. Hele 82 søkere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering av Joint Battery Initiatives gigantiske battericellefabrikk. 62 søkere er luket bort. 20 gjenstår.

– Hydrogen kommer til å bli en global meganæring!

Irene Siljan Vestby, klyngeleder i Industrial Green Tech, er skråsikker. Og svært mye taler for at hun får rett. Både EU, regjeringen og andre det er verd å lytte til, mener det samme. H₂ er morgendagens formel. Hydrogen er fremtiden.

8

grunner til å være stolt av Telemark