POWERSTORIES

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Når andre lykkes, er de i sitt ess

Annonse:

Å trives på jobb er viktig. Men for Maren Anne Røed og Preben Hjallum er det mer enn trivsel. De brenner for å hjelpe andre.

Da Maren Anne Røed (42) flyttet tilbake til Grenland etter flere år i Oslo og England, dukket det opp en mulighet hun ikke kunne la være å gripe. Et nasjonalt kompetansesenter for miljø og helse skulle etableres, og Vekst i Grenland økte prosjektleder til dette. Røed hadde jobbet 15 år med design, kommunikasjon og utvikling av it-prosjekter. Hun trivdes, men hadde et ønske om å jobbe med noe mer samfunnsrelatert.

– Jeg trigges av å få være med og bidra til å løse samfunnsutfordringer, sier Røed. Hun mener næringsutvikling er viktig, men at miljøutfordringene og helse knyttet til dette er enda viktigere.

– Miljø er en viktig global helseutfordring, med et stort potensiale innen næringsutvikling. Jeg trives godt med

å jobbe på tvers av sektorer, der ligger det store muligheter, sier Røed. Hun fikk prosjektstillingen og startet å jobbe med etablering og utforming av kompetansesenteret i januar 2018.

Hun samarbeider med forskere, sykehusansatte, politikere, næringsutviklere, for å nevne noen. Det nasjonale kompetansesenteret etableres av Vekst i Grenland, Sykehuset Telemark, Herøya Industripark og Universitetet i  Sørøst-Norge.

OPPHAVET TIL SENTERET

Ideen om et nasjonalt kompetansesenter for helse og miljø oppsto i et annet av Vekst i Grenlands prosjekter, nemlig Helseinnovasjon Telemark som ledes av Preben Hjallum. På et tidspunkt hadde ideen vokst seg så stor at Røed tok over ansvaret fra Hjallum.

 

UHELBREDELIG SERIEGRÜNDER

Preben Hjallum (48) kaller seg ”seriegründer”. Han brenner for å hjelpe idéhavere. I Helseinnovasjon Telemark gjør han nettopp det – hjelper andre med oppstart av prosjekter og bedrifter.

– Jeg er veldig positiv av natur, sier han. Den som sitter med en idé eller et utviklingsprosjekt innenfor helse kan ringe  meg. Jeg tar imot alle henvendelser, sier Hjallum.

Egentlig er han utdannet sykepleier og har jobbet som ambulansearbeider. I 2000 startet han vikarbyrået Norsk sykepleiertjeneste. Hjallum har drevet med forretningsutvikling, salg, markedsføring og produktutvikling. Han har bidratt i over 40 bedrifter, deriblant Made for Movement, Cos Discovery, Future VACC og Mub Medical.

– Det er jo bra at de kan bruke meg til noe fornuftig, spøker han. Han understreker at det aller beste med jobben er å være tett på gründerne og være med å utvikle deres ideer.

– Av og til ringer takknemlige gründere og forteller at viktige mål er nådd. Da blir jeg glad og rørt, avslutter han.

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere powerstories

Et av de største klimatiltakene i norsk industrihistorie

Yara betyr «godt år». Et velvalgt navn for en industriaktør som skal bidra til gode avlinger på verdensbasis. Nå ønsker Yara nok en gang å skape industrihistorie på Herøya – gjennom fullelektrifisering av ammoniakkfabrikken.

Vinner telemarksregionen krigen om batterigiganten?

Industriområdet Frier Vest er i kvartfinalen. Hele 82 søkere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering av Joint Battery Initiatives gigantiske battericellefabrikk. 62 søkere er luket bort. 20 gjenstår.

– Hydrogen kommer til å bli en global meganæring!

Irene Siljan Vestby, klyngeleder i Industrial Green Tech, er skråsikker. Og svært mye taler for at hun får rett. Både EU, regjeringen og andre det er verd å lytte til, mener det samme. H₂ er morgendagens formel. Hydrogen er fremtiden.

8

grunner til å være stolt av Telemark