Jørn Roar Bamle i Proventia

POWERSTORIES

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Stadig flere gründere velger inkubatorprogram for å lykkes

Annonse:

«Vi har utviklet et unikt batterimiljø i Grenland. Nå vokser vi raskere enn noensinne»

Men det som er viktigst, er at vi kan fortsette å gjøre det vi er best på, sier Roman Stoiber, gründer og daglig leder av Grenland Energy. Han leder et av norges fremste kompetansemiljøer på maritime litiumbatterier.

Utvider lekeplass for batteriteknologer

– Her i Grenland har vi utviklet et unikt batterimiljø. Vi var fire gründere, og idag er vi elleve. Nå utvider vi lekeplassen for batteriteknologer til minst tyve i løpet av 2019, forteller Stoiber.

«Never change a winning team»

Nylig ble Grenland Energy en del av verdens største leverandør av skipsbatterier, norske Corvus Energy som er eid bl.a. av Equinor og Hydro. – Corvus Energy satser på kompe-tansen vår og ønsker å videreutvikle batterimiljøet her i Grenland.
Hele organisasjonen er preget av gründerånd og «Can do»-holdning. Det passer vårt statement veldig bra.

Takk!

– Hadde det ikke vært for drahjelpen fra Proventia og industrimiljøet i Grenland, hadde det ikke vært noen gründerhistorie å fortelle, sier Stoiber. Profesjonelle støttespillere var utrolig viktig for vår vekst og gjennombrudd gjennom den såkalte «dødens dal». (Les eget intervju med Roman Stoiber i denne utgaven av magasinet)

Jørn Roar Bamle, daglig leder i Proventia, forteller at flere og flere gründere fra store og små selskaper velger å bli en del av inkubatormiljøet på Herøya og Notodden. – Tallene viser at virksomheter som deltar i inkubatorprogram har større sjanse til å lykkes, sier Bamle.

Betyr mye

– Jeg er imponert over stayer-evnen til Grenland Energy-gründerne og stolt av veksten de evner å realisere. Det betyr mye at nye spennende arbeidsplasser skapes, og spesielt spennende at disse
skapes innenfor maritim «cleantech». At Grenland Energy lykkes betyr også mye for oss i Proventia, sier Jørn Roar Bamle.

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere powerstories

Et av de største klimatiltakene i norsk industrihistorie

Yara betyr «godt år». Et velvalgt navn for en industriaktør som skal bidra til gode avlinger på verdensbasis. Nå ønsker Yara nok en gang å skape industrihistorie på Herøya – gjennom fullelektrifisering av ammoniakkfabrikken.

Vinner telemarksregionen krigen om batterigiganten?

Industriområdet Frier Vest er i kvartfinalen. Hele 82 søkere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering av Joint Battery Initiatives gigantiske battericellefabrikk. 62 søkere er luket bort. 20 gjenstår.

– Hydrogen kommer til å bli en global meganæring!

Irene Siljan Vestby, klyngeleder i Industrial Green Tech, er skråsikker. Og svært mye taler for at hun får rett. Både EU, regjeringen og andre det er verd å lytte til, mener det samme. H₂ er morgendagens formel. Hydrogen er fremtiden.

8

grunner til å være stolt av Telemark