MAGASINET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Telemark i verden!

Norge har en åpen økonomi. Import, eksport og internasjonalt eierskap er en del av vårt DNA. Dette kjennetegner også industrien i Telemark. Mange av regionens virksomheter er ledende i globale markeder. Norner i Bamble tester og analyserer plast for kunder i 60 land. Niras i Bø bøyer rør ved hjelp av induksjonsvarme. I hele verden finnes rør bøyd med denne teknologien. Optime Subsea på Notodden har utviklet en løsning som gjør det billigere, enklere og smartere å vedlikeholde oljebrønner under vann i Norge, Storbritannia, USA og snart Brasil. Og inne i skogen i Kragerø ligger Vistin Pharma som produserer metformin til behandling av pasienter med diabets type 2. Bedriften har 9 prosent av verdensmarkedet og sikter mot det dobbelte.

Hva gjelder eierskap har 4 av 5 av Telemarks største industribedrifter internasjonale eiere. ABB er sveitsisk, Inovyn britisk, Bilfinger tysk og Eramet fransk. For ikke lenge siden kom nyheten om at Google har kjøpt tomt i Skien. Google har ikke tatt investeringsbeslutning ennå, men regionen tror og håper på et hyperscale datasenter som vil bidra til næringstuvikling og mange nye arbeidsplasser. Internasjonal handel og internasjonalt eierskap fremmer vekst og utvikling. Det er bra. Men det er ikke til å komme fra at verden står overfor store miljø- og klimautfordringer. Mer enn noensinne er det behov for nytenkning. Telemark har et pulserende og innovativt industrimiljø som vil bidra til løsningene. Med klyngeinitiativet «Industrial Green Tech» tar vi sikte på å bli verdens første klimapositive industriregion.

Som dere forstår, Telemarksindustrien er internasjonal. I denne utgaven av Powered by Telemarkmagasinet kan du lese mer om Telemark i Verden.

God lesing.

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere magasin-artikler

Glem sommer-OL og all verdens VM …

Frier Vest er i semifinalen i en langt viktigere konkurranse  Hele 82 tilbydere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering

8

grunner til å være stolt av Telemark