MAGASINET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Telemarksregionen – en skjult perle i det grønne skiftet

–Vi gjennomførte nylig en undersøkelse som bekreftet det vi allerede vet; Telemarksregionen er en attraktiv region for utvikling av ny og bærekraftig industri og næringsvirksomhet. Utfordringen ligger i å gjøre dette kjent utenfor regionen vår. Det er nettopp derfor Powered by Telemark er så viktig, sier prosjektleder Siri Alfsen.

Foto: Dag Jenssen

–Powered by Telemark er et prosjekt som samler næringslivet og det offentlige for å synliggjøre telemarks- regionen. Prosjektet løfter frem gode eksempler fra regionen på grønn og fremtidsrettet industri og nærings- virksomhet.

SIRI ALFSEN,Prosjektleder Foto: Vegard Giskehaug

–Ved å formidle de gode historiene fra regionen vår ønsker vi å inspirere og påvirke bedrifter til å etablerer seg her, sier Alfsen.

–Industriklyngen, Industrial Green Tech, jobber for at telemarksregionen skal bli verdens første klimapositive industriregion. I tillegg er det et yrende næringsliv og Universitetet i Sørøst-Norge har flere lokasjoner i regionen. Sammensetningen av kompetanse og tett samarbeid er en av regionens største styrker. I tillegg er god geografisk beliggenhet i Norge, og i forhold til Europa et stort pluss.

–Vi har, som region, kanskje ikke gjort oss så bemerket før. Det er dette Powered by Telemark ønsker å gjøre noe med. Det er så utrolig mye bra som skjer i denne regionen om dagen, avslutter Alfsen.

Ønsker du å vite mer om telemarksregionen eller Powered by Telemark ta kontakt på siri@vig.no

-Vi støtter Powered by Telemark fordi vi er opptatt av at flest mulig fremsnakker industrien i dette herlige fylket vårt! – Asgeir Knutsen, Herøya Industripark

ABB i Skien støtter Powered by Telemark for å vise de fantastiske mulighetene vi har for næringsliv og mennesker i området. – Torgunn Osmundsen, ABB

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere magasin-artikler

Glem sommer-OL og all verdens VM …

Frier Vest er i semifinalen i en langt viktigere konkurranse  Hele 82 tilbydere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering

8

grunner til å være stolt av Telemark