POWERSTORIES

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

– Vanvittig gøy å være med å tilrettelegge for vekst

Annonse:

Audun Elvik Thorsen, ingeniør   og fagansvarlig for utilities i  Herøya Industripark AS, mener han har en av industriens mest spennende jobber.

Herøya Industripark er kompleks og infrastrukturen er avansert. Audun og teamet hans sørger for at fabrikkene har nødvendige forsyninger av prosess- og kjølevann, og at systemene er i topp stand.

Audun tilrettelegger også for ny industri på Herøya, og det gjør jobben veldig variert.

– Jobben kan være støyete med mye armer og bein, men jeg synes det er vanvittig gøy!

– I tillegg til å være byggherre og prosjekt-leder, har jeg ansvar for drift og vedlikehold av utilities-systemene i industriparken. I et prosjekt er anleggsoppfølging viktig, og jeg er opptatt av å være ute der det skjer. Det er denne miksen som er så bra! understreker han.

Spennende nå

Hva er det mest spennende nå?

– For øyeblikket er det riving av gamle etasjelager og fjerning av gammel kai, for å gi plass til Yaras nye laste- og losseområde i forbindelse med Yara Birkeland.

Holder industripulsen i gang 24/7

Audun og teamet hans sørger også for å pumpe liv til fabrikkene og holde industripulsen i gang 24/7.

– Vi bygger, fornyer og vedlikeholder kilometerlange transportsystemer som leverer «livsnødvendig» tilførsel av prosess- og kjølevann til fabrikkenes produksjonsprosesser.

Bygger for deling og lønnsomt felleskap

– Infrastrukturen på Herøya er tilrettelagt slik at flere kan bruke den, og bedriftene kan utnytte hverandres ressurser, bl.a. leverer Yara damp og trykkluft til virksomheter i parken og har energisamarbeid med Eramet. Det gir fordeler og deling av kostnader i et lønnsomt fellesskap, sier Audun.

Meld deg på nyhetsbrev

Les flere powerstories

Et av de største klimatiltakene i norsk industrihistorie

Yara betyr «godt år». Et velvalgt navn for en industriaktør som skal bidra til gode avlinger på verdensbasis. Nå ønsker Yara nok en gang å skape industrihistorie på Herøya – gjennom fullelektrifisering av ammoniakkfabrikken.

Vinner telemarksregionen krigen om batterigiganten?

Industriområdet Frier Vest er i kvartfinalen. Hele 82 søkere fra hele landet leverte i januar sine forslag til lokasjoner for etablering av Joint Battery Initiatives gigantiske battericellefabrikk. 62 søkere er luket bort. 20 gjenstår.

– Hydrogen kommer til å bli en global meganæring!

Irene Siljan Vestby, klyngeleder i Industrial Green Tech, er skråsikker. Og svært mye taler for at hun får rett. Både EU, regjeringen og andre det er verd å lytte til, mener det samme. H₂ er morgendagens formel. Hydrogen er fremtiden.

8

grunner til å være stolt av Telemark